Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавка за нафта в повече и грешка П1671???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добавка за нафта в повече и грешка П1671???

Колеги от няколко месеца си слагам добавка на Redex за почистване на дюзите или за повече мощност.Определено има разлика,само че в повечето пъти слагам повече от необходимото...Шишенцето ако е за 2 резервоара аз слагам малко повече от половината в 20-30 литра нафта.И от 1 месец до сега колата ми изгасна няколко пъти.Паля я студена и както си карам през първите 5 минути по някое време светва индикатора за дюзите спира да впръсква гориво и колата гасне.Въртя няколко пъти и на 5-6 път колата си пали,индикатора гасне и сякаш нищо не е станало колата си върви нормално.От 1 седмица не ми го е правило,но понякога като я настъпя на 1ва и вече във високите преди да забия 2ра колата забива муцуна за момент.Същото го е правило като я сръчкам стабилно и примерно на 4та предавка пак забива муцуна.Беше записала 2 грешки-тази за която ми гаснеше мисля,че е П1671 -свързана с налягането на горивото,а за забиването беше свързана с разтоварването на турбото.Стига съм писал,който има идеи да ги споделя

П.П. Колата е 156 2.4 жтд 140 к.с.
    Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Ами според мен имаш 2 варианта:
    1. Сваляш датчика за налягане, намира се отзад на смукателния колектор малко вляво от средата и го чистиш (препоръчвам ти АБРО - спрей за почистване на карбуратори) като в никакъв случай не ползвай механични помагала, сменяш регулатора за налягане на горивото, намира се отзад на горивната помпа и се продава около 100-те гроша втора ръка и ако стане ок, ако не стане отиваш при Бобо, Лисан, Вентура или Румен (подреждането е без значение) да ти оправят колата.
    2. Отиваш при някой от гореизброените да ти кажат какво и е и ако прецениш, че можеш сам да се справиш, плащаш за диагностиката и отиваш да го правиш, ако не - оставяш колата и ти я оправят а ти
    п.с. проблема ти със сигурност не е от добавката, ама за да не набутваш излишни левчета ти препоръчвам да си сипваш синтетично двутактово масло - 1 л. на един резервоар - и да отиде малко повече хич нЕма да има ядове и няма нужда да го правиш на всяко зареждане - е така като се сетиш на 2 месеца примерно сипвай
    Last edited by kiko73; d.m.y г., 13:31.
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
      Колеги от няколко месеца си слагам добавка на Redex за почистване на дюзите или за повече мощност.Определено има разлика,само че в повечето пъти слагам повече от необходимото...Шишенцето ако е за 2 резервоара аз слагам малко повече от половината в 20-30 литра нафта.И от 1 месец до сега колата ми изгасна няколко пъти.Паля я студена и както си карам през първите 5 минути по някое време светва индикатора за дюзите спира да впръсква гориво и колата гасне.Въртя няколко пъти и на 5-6 път колата си пали,индикатора гасне и сякаш нищо не е станало колата си върви нормално.От 1 седмица не ми го е правило,но понякога като я настъпя на 1ва и вече във високите преди да забия 2ра колата забива муцуна за момент.Същото го е правило като я сръчкам стабилно и примерно на 4та предавка пак забива муцуна.Беше записала 2 грешки-тази за която ми гаснеше мисля,че е П1671 -свързана с налягането на горивото,а за забиването беше свързана с разтоварването на турбото.Стига съм писал,който има идеи да ги споделя

П.П. Колата е 156 2.4 жтд 140 к.с.
      Гасненето е свързано вероятно с регулатора на налягането в помпата,а другото с геометрията на турбината/тук може да е вакуум,клапан или геометрия/
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Имах същия проблем и кави ли не съвети имаше компесия налягане дебитомер еку, итн. Проблема в моя случай се реши със смяна на горивния филтър. Пробвай първо това.

П.С.
        Спри да зареждаш на Лукойл или Петрол.
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD
        Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Първоначално публикувано от rtfm Покажи съобщение
          Имах същия проблем и кави ли не съвети имаше компесия налягане дебитомер еку, итн. Проблема в моя случай се реши със смяна на горивния филтър. Пробвай първо това.

П.С.
          Спри да зареждаш на Лукойл или Петрол.
          Ще започна с това,защото минах 10 000,смених си маслото оня ден,без горивния защото го сменявах преди около 8000 км,но има логика от това да го е правила колата.Само нз защо си върви нормално,ако е запушен филтъра май щеше да се чуди колата във високите...
          Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

При мен си вървеше нормално ама гаснеше от време на време и особено гаснеше във високите.
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD
            Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
              Ще започна с това,защото минах 10 000,смених си маслото оня ден,без горивния защото го сменявах преди около 8000 км,но има логика от това да го е правила колата.Само нз защо си върви нормално,ако е запушен филтъра май щеше да се чуди колата във високите...
              нормално е като си сипал повече добавка да ти се запуши филтъра,понеже редекс вдига всичката кал от резервоара и познай къде се събира
              и не че съм запознат много ама нека майсторите или запознатите да кажат,ако няма достатъчен приток на нафта до помпата дали не записва тази грешка от това а не че регулатора е за смяна
              Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
              Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

Първоначално публикувано от donMirkoni Покажи съобщение
                нормално е като си сипал повече добавка да ти се запуши филтъра,понеже редекс вдига всичката кал от резервоара и познай къде се събира
                и не че съм запознат много ама нека майсторите или запознатите да кажат,ако няма достатъчен приток на нафта до помпата дали не записва тази грешка от това а не че регулатора е за смяна
                Дааааа, аз съм имал такъв случай, от кофти нафта колата да ми гасне........
                Жена ми даже искаше да си хвърли книжката в Марица, че баш на нея се случи за 5км. да и загасне 10-тина пъти........
                sigpic
                Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                147 JTDm 140-Малката манекенка
                GT- JTDm 150

Comment

Много лесно може да се направи байпас на филтъра,и ще се разбере откъде е проблема
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                  X